Monday 14 November 2011

Verbalna Zlostavljanje u braku

Nitko ne očekuje njihov brak skrenuti ružna, ali tužna realnost je da to čini, za mnoge čak i ona postaje smrtonosna. Braku i domaće zlostavljanja mogu ovjekovječiti izvan seksualnog ili fizičko zlostavljanje na mnogo suptilniji oblik, verbalnog zlostavljanja. Oni koji su ga doživjeli, reći da je gore oblika zlostavljanja jer ostavlja iza ne fizički ožiljak, ipak uspijeva da ožiljak pojedinca um i dušu. Za razliku od ostalih oblika zlostavljanja, verbalnog zlostavljanja u braku dolazi bez glasan zvuk.
Verbalna Zlostavljanje u braku, Verbalna zlostavljanje u braku nije o oštre riječi izgovorene u nastupu ljutnje, ili čak uvredom bačen nepripremano, to je sustavna uporaba jezika na uvredljiv način specifično koriste kako bi se bračni drug osjećati inferiornom, nesigurno i trknuti. Verbalno zlostavljanje također uključuje pisanom obliku. Kao što ne postoji univerzalno prihvaćena definicija verbalno zlostavljanje, bilo koji oblik komunikacije učinjeno s namjerom da prouzroči štetu osobi koja se govori na koji se može sastojati od jezika koji je ponižavajuće, nazivanje pogrdnim imenima, vikanje, pogrdno primjedbe, vrijeđanje, zastrašivanje i prijetnje .
Verbalno zlostavljanje u braku je jedan od najteže oblike zlostavljanja kada se radi o procjeni emocionalne štete su nanijeli na zlostavljača. Kao što je suptilna, čak i ako je uključena vikanje, to traje dugo vremena za zlostavljane da shvate da su oni zlostavljani. U razdoblju između uzimajući verbalno zlostavljani do njegove realizacije je pun trauma i nesigurnosti kao i zašto jedan je zloupotrebljava. Kao što nije uvijek dolazi s fizičkim nasiljem, zlostavljanih je uglavnom u samoodricanje. Međutim, s vremenom je počinitelj ohrabreni žrtve ne-odmazdan ponašanja, čime se povećava intenzitet verbalnog zlostavljanja, a na kraju eskalira do fizičko zlostavljanje.
Godina za sada, verbalnog zlostavljanja u braku je mislio da se rodno pitanje, s počiniteljima su muškarci, a žrtve, žene. Iako je omjer žena se pohaban verbalno i inače uvijek će biti veći, muškarci također su žrtve. Obiteljskog nasilja nad ženama je istaknuto u 1970 žena prava i feminizam je donio prvi plan, a od kasnih 1970-ih, obiteljsko nasilje protiv muškaraca također je stekao značajnu pažnju. Stoga verbalne zlostavljanje u braku sada je dovedena pod pokrivač "obiteljsko nasilje", gdje se zlostavljanje može pojaviti među supružnicima, protiv djece ili intimne partnere.
Zašto ljudi usmeno zlostavljanja, kako zaboraviti bračne zavjete održavanja partnerovu dostojanstvo i poštovanje, kako jednom prestati ljubiti druge i mislim da je u redu da uzrok emocionalne i mentalne traume? Siguran sam da su to pitanja koja većinu nas pitati, pogotovo, ako znamo žrtva ili su sami žrtve. Odgovori nisu lako dolaze, jer postoji cijeli niz socioloških i ideoloških faktora koji su uključeni. Zlostavljanja su verbalno, ili bilo kojeg drugog oblika nasilja u obitelji nije spol, rasa, kultura, dobi ili spol specifičnih, može dogoditi da bilo tko u bilo kojem slojeva razinu. Kao što dominacija je dio mnogih kultura verbalno zlostavljanje u braku je više ili manje prihvaćene. A biti podmukao u prirodi, odlazi nepriznata, više zlostavljanih u odnosu na zlostavljača.
Psiholozi vjeruju da su oni koji zlostavljaju i prihvatiti zlostavljanje naučio taj obrazac kod kuće. Najmanje 50% slučajeva dokumentirani su rane povijesti koji se sastojao od primanja zlostavljanja sebe i / ili viđenje drugima bili zlostavljani. Kao posljedica toga ona postaje "normalan način da se živi '. Drugi razlog koji je također mogao atributa prema praksi verbalne zlostavljanja jest potrebe za kontrolom, i na kontrolu '. Kao i verbalne zlostavljanje koje može prouzročiti zastrašivanja, nesigurnost, emocionalne traume i ovisnost, počinitelj potječe sadistički zadovoljstvo u znajući da su prinos energije.
Mentalni ili fizički poremećaji također su razloga za verbalnim zlostavljanjem da se dogodi. Pojedinci koji pate od gnjev upravljanje pitanjima, narcisoidnog poremećaja osobnosti, sociopati ili psihopatski tendencije, substance abuse, ili intermitentna eksplozivna poremećaja u ponašanju osjećaju potrebu za povodac svoje nekontrolirane temperament i frustracije na bračnog partnera, da ponekad nadilazi verbalnog zlostavljanja. U svim slučajevima verbalnog zlostavljanja u braku verbalnog nasilnika smatra da imaju pravo usmeno staviti suprug u mjestu, kao bračni drug pitao za to.
Znaci verbalno zlostavljanje u braku, kao što je rekao ranije, verbalnog zlostavljanja ne dolazi uvijek sa vidljivim znakovima, postaje teško razgraničiti jasnu granicu između onoga što čini verbalnog zlostavljanja, a što ne. Verbalna zlostavljanje je korištenje jezika namijenjen povrijediti i poniziti slušatelja, to nije slučajno na sve. Prvi znak je obično nazivanje pogrdnim imenima, u kombinaciji s vrištanje, psovanje, vikanje i ide verbalno balistička za vrlo malo izazvati. No, neki verbalni zlostavljači to učiniti praktično, oni maskirati uvredama, ismijavanjem, nepoštovanje i kritizirati manipulira njihovim riječima, pogotovo kada se u javnosti ali uvijek dobiti poruku preko do svojih supružnika.
Verbalno zlostavljanje također mogu na vrijeme transcendira od riječi na postupke, radnje koje prenose da je jedan nevoljen, neželjen, i može biti povoljno ignorirati. Usmeni nasilnik uvijek lovi na zavisnu žrtve um pomoću jeziku koje prenosi prijetnje štete, ili čak napuštanje obitelji u stanju oskudan. Verbalna zlostavljača uvijek ležao je kriv za sve pogrešne odluke pomoću lažnih optužbi namjerava stvoriti sumnju u žrtve sposobnosti donošenja odluka. Verbalno zlostavljanje ujedno jeziku, rekao je da bi jednog osjeća dobro, ali s namjerom da manipulira ljudima da podnese ili prihvati nepoželjnih ponašanja. Stalno razrješenje svog mišljenja i osjećaja, i korištenje prijeteći riječi također su znakovi verbalno zlostavljanje u braku.
Kako se nositi s verbalnim Zlostavljanje u braku, Prepoznavanje zlostavljanja i prihvaća da je jedan zloupotrebljava je prvi korak za dobivanje pomoći za sebe. Kako prestati verbalno zlostavljanje u braku je imperativ, jer u većini slučajeva u kojima su nastali, to se obično počinje s nekoliko rečenica neparne dnevno, a za kratko vrijeme prerasta od prijetnji i verbalnog zlostavljanja fizičkom nasilju koje može biti pogubno. Iako je lakše reći nego učiniti, zlostavljanih mora postati proaktivan. Shvatite da su pojedinci u krugu obitelji i prijatelja koji mogu pružiti ruku, ili Vas uputiti na grupe za podršku. Savjetovanja i terapije još je jedan način da se bave nasilnog braka. Ali bavi abuser potrebna pomoć. Pomoć, koji će osigurati da nitko tjelesne ozljede dolazi do vas ili vašu djecu (ako ih ima), kada je vrijeme da se zlostavlja na glavu. Iako postoje zakoni u Sjedinjenim Američkim Državama obiteljskog nasilja, verbalnog zlostavljanja samo ulazi u njezinu Domena ako je nasilje dio, drugi nedostatak definicije čini verbalno zlostavljanje nedopušten na sudu. Dakle, važno je uzeti pomoć podršku grupe, i sigurnosne kopije u mjestu, u slučaju neželjenih mogućnost.
Pročitajte više na:, Nasilje u obitelji činjenica, bračnih problema, brak savjetovanje; Efekti verbalno zlostavljanje u braku može biti poražavajući, ne samo na tebe nego na svoju djecu i društva u cjelini. Vrijeđanje odnosi se teško liječenje, osobito ako je počinitelj doza ne vjeruju u krivu radiš. Gotovo kroz duže vrijeme, s namjerom ozlijediti, raniti and bogalj pojedinac emocionalno i mentalno, zlostavljanih će povjerovati u vlastite nedostojnosti as projiciranim na zlostavljača. Ništa mogao biti štetan za duh pojedinca nego što je rekao da nisu dostojni. Te štete će potrajati godinama liječiti, da li se živjeti s njim ili ustati protiv njega i broje se, u konačnici će biti vaš izbor.

No comments:

Post a Comment