Friday 25 November 2011

Venus Fly Trap bilja

Dok većina od biljaka na Zemlji pripremi hrane, uz pomoć sunčeve svjetlosti, zraka i hranjiva apsorbira iz tla, postoje neke biljke, da uhvatiti plijen za hranjivim tvarima. Takva biljke, koji pripadaju potonji kategoriju su nazivaju biljke mesožderke. Postoje različite vrste biljke mesožderke da prikažemo različite zahvat mehanizama. To je modificirana lišća ili drugih dijelova ove biljke, koje djeluju kao zamka za insekata i drugih člankonožaca. Zarobljene kukce kasnije su digested by biljka. U cjelini, hvatanje mehanizmi biljke mesožderke se svrstavaju u pet vrsta. Oni uključuju klopka zamke (kao u pitcher biljaka), ugriz zamka biljke (Venera muholovka biljka), ljepljive sluznih, mjehuri sisati u plijenom, itd. posljednji kategorija je jastogom-lonac zamku, koja ima kosu voditi plijen na biljke probavnog organa. Ovaj članak je o Venus fly trap postrojenja, njegovoj hvatanje mehanizam, itd.
Venus Fly Trap Plant
Biljke mesožderke mogu biti aktivni ili pasivni. Dok je bacač biljka je pasivni jedan, kao hvatanje mehanizam ne uključuje aktivnosti, Venera muholovka je aktivni mesožder biljke. Zahvat mehanizam potonje biljke uključuje brze akcije od lišća. U cilju razumjeli hvatanje mehanizam zamku Venere letjeti biljka, osnovna ideja o biljka strukturi je obavezna. Sljedeće su neke zamke Venus letjeti biljka informacije u vezi njegove fizičke značajke.
Zamka Venus letjeti biljka (Dionaea muscipula) su male biljke koje su starosjedioci na sjever i Južna Karolina. Oni imaju male žarulja poput podzemne stabljike, iz koje, rozeta četiri i sedam listova se formiraju. Duljina lišća raspona između četiri-deset centimetara, kao po sezoni i biljnog zdravstva. Obično, ne ostavlja se proizvode nakon cvatnje sezone. Svaki leaf ima dva dijela; jedan peteljci, koji je srcoliki i sposobna fotosinteze i terminala dio s hinged srednje rebro. To je terminal režnja lišća koje djeluju kao ugriz zamku. Rubovi tih zamki, luče sluz and gornje površine imaju anthocyanin pigmenti, koji su odgovorni za crvenu boju. Obje ove mogućnosti djelovati kao mamac za kukce. Gornja površina od ovih zamki sadrže malo kose kao što su struktura, koje se stimulira kada dotaknu je plijen. Ovo rezultira u brzom zatvaranja zamku s kukac zarobljeni unutar. Kako se rubovi listova zamku obložena krut kosu poput projekcije, zarobljeni kukaca ne mogu pobjeći. Pročitajte više na bacač biljka informacija.
Kako Venera muholovka Biljke Trap i probaviti Prey?
Ne, ti znaš da je to modificirani lišće zamku Venus letjeti biljka, koje djeluju kao zamka za insekte. Kao kukci dodir osjetljive dlake na tih listova, on dobiva zatvorena, čime hvatanje insekata. Međutim, najmanje dvije osjetljive dlačice moraju biti stimulirana uzastopce za list zamku da se zatvori. Inače, jedan kosa treba poticati dvaput, za brzo zatvaranje uzeti mjesto. Kaže se da se nekad osjetljive dlačice stimulirana, list zamku dobiti zatvoren u vremenskom rasponu od manje od 0,1 sekunde. Također je primijećeno da su vrlo male insekte dozvoljeno da pobjegne kroz jaz između krute dlake na rubovima, kako ih probavlja, nije li to korisno za biljke. If zamku dobiva završila s nešto više od plijen, kao što je, kamenje, to će se otvoriti nakon dvanaest sati i oslobađanje.
Nakon list zamka zatvara s plijenom iznutra, unutarnji dio lista proizvodi probavne enzime, koji se otapa mekih dijelova (unutarnji one) od insekata, ostavljajući vanjskog dijela, koji je teže. Potrebno je oko šest do dvanaest dan za lista zamku probaviti kukaca. Nakon što je plijen dobiva digested, biljka reabsorbs probavni sokovi unutar lista zamku. Nakon toga, list zamku otvara, otkrivajući ostatak tvrdi dijelovi insekata, koja je odnijela kiša ili otpuhan vjetrom. Brzina zatvaranju zamku i vrijeme potrebno za probavljanje, itd., ovise o različitim čimbenicima, kao što su, vlažnost, temperaturu, sunčevu svjetlost i iznad svega, opće zdravstveno stanje biljke. Također je napomenuo da kada se zamka je zatvorena, to je zatvoreni na takav način, kako bi se obuzdati ulazak bakterija i da se izbjegne prolijevanje probavnog enzima. Međutim, ako insekata prevelik u zamku, onda to ne može pečat rubova, uzrokujući plijesni i bakterija napredovati na one dijelove insekta, koje su strše iz zamke. To dovodi do truli od zamku, koji će zacrneti i spadati. Pročitajte više na činjenice o Venera muholovka i biljne vrste.
Sad, znate više o nekim od zanimljivih Venera muholovka biljka činjenice. Ove biljke nalaze se uzgaja u plastenicima kao i kuća biljaka. Ako želite znati o tome kako voditi brigu o Veneri biljka muholovka, zatim pristup botaničar ili lokalni vrtić. Međutim, ove biljke zahtijevaju posebnu brigu za zdrav rast. Jedna od najva važnih točaka regarding Venera letjeti care trap postrojenje ih biljka u vlažan područjima. Lean više o biljka, prije pokretanja ih rasti.

No comments:

Post a Comment