Thursday 24 November 2011

Tehnike rješavanja problema

Real obrazovanje razvija sposobnost i smisao za rješavanje problema razmišljanja samostalno. Na svakom koraku život nas poza s problemima. Neki su dobro definirane dovoljno, a većina su složeni po svom karakteru. Život je sve oko potraga zadržati iznalaženju rješenja ovih problema pucao na nas u nizu. Postoje različiti pristupi za rješavanje problema, a ljudi imaju godina proveo u razvoju sustava mišljenja na koje probleme lako prinos rješenje. Ipak, uvijek postoji novi problem oko kutu koja se suprotstavlja rješenje za bilo kakve uspostavljene misli. Takvi problemi su izazov koji inspiriraju noviji načine razmišljanja. U ovom članku, ja govoriti o tehnikama rješavanja problema koje predstavljaju različite škole uspostavljene misli.
Što je Problem Rješavanje?; Prije govorimo o tehnikama rješavanja problema, radi potpunost, neka nam istražiti što učiniti mislimo strane problem i što znači riješiti problem. Problem je sve ono priječi tvoj put da se postigne cilj. Rješavanje problema osmišljavanju strategije i izvršavanju ga ostvariti cilj prevladavanjem poteškoće. Problem može imati više od jednog mogućeg rješenja. Mnogo puta ono je potrebno je optimiziran rješenje koja predstavlja najkraći put da prevlada poteškoća, s gospodarstvom resursa.
Biste pronašli rješenje, koristeći problema tehnike rješavanja, što je prvi svega važna definiranju problema jasno. Mnogo puta rješenje nije moguće jer problem nije dobro definiran. Jasnu izjavu problema pri ruci često možete istaknuti vrlo lako učinkovito rješenje. Potrebna je također jasna analiza o stupnju složenosti u problem. Postoje razne tehnike problema rješavanje tog bave problema različitih razina težine i složenosti. Treba odabrati jedan od tehnika rješavanja problema koja odgovara specifičnog problema ispred vas.
U mom osobno iskustvo, probleme imaju prirode razmnožavati. Rješenje problem, često stvara nove. To je zato što nikada ne možemo kontrolirati sve varijable u problemu i pronaći potpuno optimalno rješenje. Neka nas imaju pogled na mnogim osnovana tehnikama rješavanja problema koje predstavljaju arsenal rješavanja problema alata.
Problem Rješavanje Tehnike; Tehnike u rješavanju problema može vjerojatno biti onoliko, kao broj jedinstvenih problema koje postoje. Domene ljudskog znanja je uvijek širi i tako su rješavanje problema alate i tehnike koje postoje. Nedavni revolucija u informacijskoj tehnologiji i globalizacija ima nas potopljena s informacijama ali mi još uvijek gladovati za mudrošću! Što je potrebno je jasnoća razmišljanja i jasan osjećaj za svrhu. Ovdje je popis nekih od najboljih tehnika rješavanja problema. Ove metode su generički strategije za problema rješavanje tog mogao biti primijeniti na rješavanju bilo koji problem u poslovnom, osobni život ili bilo kakve tehnički problem. Uspjeh rješenje također leži u svojoj kliničkoj izvršenje. Čak ako imate rješenje, trebate imati snalažljivost ga izvršava i stand by njegove bešumnošću za to to funkcionirati.
Način suđenje i pogreške, a to je jedna od tehnika rješavanja problema koja se najčešće koristi. Ideja je da isprobavaju rješenja i poboljšanja na njima, uz učenje kroz pogreške. To je vrsta brute force metoda, koja ne raditi, ali može biti vrijeme konzumirajući.
Način Apstrakcija, na taj naËin apstrakcija modeliranja problema uzimajući u obzir osnovne podatke, dok dlijetom daleko nepotrebne stvari. Tada ćete riješiti problem na apstraktan način, prije rukovanja u stvarnosti.
Break & Conquer, a break i osvojiti način rješavanja problema djela rezanje većih problema na manje dijelove i onda ih napadaju odvojeno. To je stavljajući slagalica rješenja zajedno, rešavanjem problema djelomično.
Brainstorming; Ova tehnika rješavanja problema o je synthesizing optimalno rješenje kroz raspravu jedan raspon rješenja koja svaki član rješavanja problema team dolazi gore s. Veliki timovi često rade ovaj način, odabirom najbolji dio iz višestrukih rješenja napraviti najbolji jedan.
Reduktivne analiza, reduktivne analiza je sve o transformaciji nepoznati problema, za koje se rješenje ne postoji, u poznati problem za koji rješenje ne postoji. Ako ne postoji rješenje za problem onda se ne promijeni rješenje, ali preobraziti problema i prepraviti ga u takav način, da možete imati rješenje!
Istraživanje temelji Metode; istraživanja temelji tehnikama rješavanja problema ovise na pre-postojeće biblioteke poznatih rješenja koje postoje. Iz ovih poznatih rješenja, novi prilagođeno rješenje mogu biti konstruirane koja je pogodna za vaše specifične problem. Istražujete za dostupnim rješenjima i poboljšati na njima.
Napad je uzrok, a to je ono što vi nazivate rješavanja problema tehniku ​​koja rješava problem napada na korijen nanijeti od koje se problem proizlazi. To je rješavanje problem duboko i cijelosti, ga proučavanjem temeljito i identificiranje njegove korijen uzroka. Kada je uzrok negira, problem više ne ostaje problem!
Bočni razmišljanje, a to je niz umjetničkih tehnika rješavanja problema koja zapošljava nekonvencionalan, kreativan i 'out of the box "razmišljanje. Ovo je metoda koja se često zapošljavaju geniji kao što su upregnuti svoje jedinstvene moći vizualizirati rješenje od radikalne perspektive.
Pročitajte više na:; Kreativno rješavanje problema djelatnosti, rješavanje zagonetki ili Conundrums; Kako riješiti matematičke probleme, radionica; Ove tehnike rješavanja problema nisu jedini i jedan može dobiti rješenje zapošljavaju više od jednog od tih tehnika. Ja osobno naći rešavanja problema vrlo zarazna kao vježba. Uz svaki resio problem, u svakom području ljudskog nastojanja, učimo nešto novo i držati oštrenja naše vještine. Nitko zemljišta up sa savršenim rješenje kao savršenstvo sama je ograničavajući cilj, kao postoji ništa u ovom svijetu koji ne može biti poboljšana. Potraga za izvrsnost, jasne razmišljanja, Never Say Die stav, i sposobnost naučiti kroz svoje pogreške je ono će vas dovesti do bolje rješenjima!

No comments:

Post a Comment