Wednesday 7 December 2011

Jasmine bilja

Jasmine biljke, koje su porijeklom iz neke od tropskih područja svijeta, pripadaju rodu Jasminum and obitelji Oleaceae. Postoji oko dvjesto vrsta jasmina biljaka ovog roda, a većina njih su vinova loza, ali, postoje neke grmova previše. Jasmine biljke su porijeklom iz Azije, Afrike i Europe, sve tamo zbog tropske i toplo umjerenu klimu. Smatra se da pojam jasmina je izveden iz Perzijskog riječi 'Yasmin ", koja znači" dar od Boga'. Jasmine biljka široko narasla kao biljke i najčešće se doživljava kao penjače na druge biljke ili na ograde i trellises. Pomaknite se prema dolje za više informacija o jasmina biljka, njegove vrste i kako biljka jasmina.
Jasmine Plant činjenice
Jasmine biljka je jedna od najpopularnijih houseplants za svoje jedinstveno mirisnim cvijećem. Ovaj pogon je također komercijalno uzgaja u mnogim dijelovima svijeta, zbog svoje cvijeće, koji se koristi za izradu vijenaca, aroma čaja ga koristiti s bilo zeleni čaj baza, ili Oolong baza, in parfema i sapuna, u Ayurvedski lijekova, eteričnih ulje itd. Neki ljudi pogrešno nekih drugih biljaka za jasmin biljka, kao cvijeće nekoliko biljaka podsjećaju na jasmin cvijeće izgledom i mirisom. Takve biljke se nazivaju lažni jasmin biljke. Pravi jasmin biljaka pripada obitelji Oleaceae a može biti bilo grmova ili vinove loze with or zimzelene listopadne lišća. Listovi su uglavnom jednostavni, s tri lista ili listićima u obliku pera with 5 do 9 letke i cvijeće su tubularne with pet-šest režnjeva. Stabljika ove biljke vitki su i prateće, uz neke vrste imaju četverostrane proizlazi. Većina jasmina elektrane proizvode bijelo cvijeće, no, neke sorte imaju vrhnje i žutim cvjetovima previše. Veličina i oblik cvijeća može razlikovati s posebnim jasmina vrsta. Na primjer, Jasminium sambac proizvodi clustered cvijeće. Obično, jasmin biljaka cvatu u ljeto i jesen.
Neke od popularnih jasmina biljnih sorti su zajedničke jasmin koja proizvodi bijeli cvjetovi, zimski jasmin postrojenja sa žutim cvjetovima, arapski jasmin, koji se koristi za izradu jasmin čaja, South Afrike jasmin with unscented bijeli cvjetovi, talijanski jasmin with grozdovi žutih cvijeća koje cvatu kroz ljeto, jaglac jasmin (grm) sa žutim cvjetovima unscented, Španjolski Jasmine s mirisnim bijeli cvjetovi, medunca Jasmine s clustered i mirisnim cvjetovima bijele, itd.
Uzgoj bilja Jasmine
Zahvaljujući svojim mirisnim cvijećem, jasmin biljke su vrlo popularni kao biljke. Najbolja sezona za sadnju jasmina je između lipnja i studenog. Treba ti dobro dreniranom vlažno tlo i punom suncu (ili djelomičnu sjenu) za sadnju jasmina. On mora dobiti najmanje četiri do pet sati punom suncu za uzgoj i. Ako želite biljka više od jedne biljke u vašem vrtu, da ih biljka najmanje osam metara pored. Dok zalijevanje je vrlo potrebno u ljetnim mjesecima, samo blage gnojiva će se primjenjivati ​​tijekom proljeća. Tijekom druga godišnja doba, zalijevanje može obaviti svakih deset dana. Weeding te za gnojidbu treba biti dio redovite njege jasmina biljka. Međutim, đubriva sa fosfor i kalij treba primijeniti dva puta godišnje - jedanput godišnje nakon orezivanja i jednom u lipnju ili julu. Pročitajte više na jasmin biljnih bolesti i jasmina biljka unutarnju njegu.
Sada znate više o jasmin biljka, kako biljka jasmin biljka i kako voditi brigu o tome. Ako ga nemate u vrtu, dobiti biljka jasmin iz obližnjeg rasadnika i učiniti vaš kući ili vrtu mirisnim.

No comments:

Post a Comment