Wednesday 15 February 2012

Bugove koji Jedite Odjeća

Kad izvadite svoj omiljeni odijelo pohranjeni u mračnim kutovima vašeg ormar i pronaći da su male rupe formirana na njih, onda je to znak da je zaražena od strane nekih bugova koje jedu odjeću. These bugovi napadaju uglavnom prirodno pojavljuje tkanina materijala. Drugim riječima, ove bube jesti pamučna odjeća, vunene proizvode, krzna, kožna odjeća, perje, itd. ali oni nikada ne jede sintetičkih vlakana. Oni napad sintetički materijali samo ako nađu hranu mrlje, tijelo ulja i drugih ostatka na koje mogu feed.
Vrste Bugs koji jedu Odjeća
Postoje različiti sorti bugove koji jesti odjeću. Svaki od bugove koji jesti odjeća imaju neke jedinstvene fizičke značajke i karakteristike. Oni su raspravlja nastavku:
Remenje Odjeća Moth (Tineola Bisselliella): To je jedan od najčešćih oblika greške koje jedu odjeću. Oni su krilati kukci, ali rijetko lete. Uobičajena veličina moljaca može biti između 1-2 cm. Njegovo tijelo i i krila su svijetlo smeđe boje, a krila su besprijekoran. Općenito, odrasla osoba remenje odjeću moljac živi za oko 60-90 dana. Oni mogu preživjeti duže (nekoliko dana više) ako se vrijeme stanje je hladno. Ženka moljac prijateljima i polaže jaja na isti dan. Jaja su položeni u skupinama između teme ili pukotine odjeće. Tako oni umnožiti na vrlo brzim tempom. These bugova ne vole doći izložena svjetlosti i sebe sakriti u zatvorenim uglovima ormari. Oni se nalaze više u pamuk i svila odjeću, ali su manje uobičajeni u krzno i ​​vunenih materijala. Oni mogu napasti svoju odjeću bilo koje doba godine, ali imaju tendenciju da postanu izobilju u toplim, ljetnim klime.
Casemaking Odjeća Moth (Krasta Pellionella): Ovaj jedan je neznatno rjeđi nego webbing odjeću moljac. Njeno tijelo je tamniju nijansu smeđe boje i tu su mjesta na krilima koja pomaže razlikovati ga od webbing odjeće moljac. Oni su također manji u veličini. Larva tka svilu slučaj oko sebe i ako je poremećen, onda ima tendenciju da se sklupčana unutar slučaj i stapa se s tkanina, zarada naziv 'casemaking odjeću moljac'. Njegova hrane navike su isti kao webbing odjeću moljca i to mrzi svjetlo. Kao larve kretati na odjeću za hranu, oni obično ne uzrokuju veliku štetu na bilo kojem mjestu odjeću. Obično, odrasle moljac ove vrste je pronašao sve kroz godinu.
Tepih Moth ili buba: Uglavnom, ovi bugovi preživjeti na mrtve životinjske proizvode kao što su vuna, krzno, svila, koža, itd. Kad je zaraza ovaj bug je žestoko, tada to može oštetiti velika područja zahvaćena odjeće. Oni su ovalnog oblika a njihova veličina svibanj varirati od 2 mm do 5 mm. Na čelu ovog buba je bijele boje, a krila su crne i bijele boje sa sivim mrljama. Životni ciklus tepiha moljaca su više ili manje isti kao i druga dva mjeseca. Rast ove greške su vrlo spore i njihova veličina uvelike ovisi o okolnom temperatura i kvaliteta hrane bugova jesti. Njihova ličinka stvara svileni cijev kroz rupu napravili na materijalu i da se hrane unutar njega.
Other Nedostaci: Postoje neke druge manje poznate kukci i bube koje jedu vunenu odjeću, pamučna odjeća, itd. zajedno s drugim hranu. Kao su termiti poznata po jede drvo vašeg namještaja, te bube pojesti svoju odjeću. Tapiserija Moth (Trichophaga tapetzella) damages gruba tkanina materijala, dok je Brown House Moth (Hofmannophila pseudospretella) su greške narušavaju vaše vunenu odjeću.
Sada kada znate bioloških svojstava tih bugova koji jedu odjeću, to će biti puno lakše za vas da ih prepozna. Također će vam pomoći da se preventivne mjere tijekom čuvanja odjeće. Vi znate da ove greške nisu udobne s hladnim temperaturama. Zato ih zatvaranje u hladno svoda je odlična ideja da ih spriječi. Ono što je najvažnije, zadržati kućnom okruženju čist spriječiti da se ti bugovi od procvat unutar svoje kuće.

No comments:

Post a Comment