Tuesday 14 February 2012

Lucky Bamboo Biljke

Lucky Bambus je idealna ukrasna biljka se uzgaja i održava se u interijerima doma ili ureda. Njegova brzorastućih priroda se često smatra kao simbol sreće i bogatstva. Iako je popularno poznat kao sretni bambus biljka, to nije bambus nego pripada različitim nepovezanim raznolikost. U botaničkih klasifikacija, oni pripadaju obitelji Ruscaceae of reda Asparagales i znanstveno predstavljeni kao Dracaena sanderiana. Osim atraktivne stabljike i lišća, popularnosti ovog houseplant je manje njege i održavanja.
Indijanci u tropskim područjima Zapadne Afrike, sretan bambusa biljke su uspravno raste grmlje koje mogu rasti do visine oko 1,5 m visok. Možete ih identificirati iz stalks koje imaju različita čvorovi i internodusa u redovitim intervalima. Stabljika može biti upletena ili manipulirati za stvaranje specifičnih oblika i dizajna, kada je trenirao protiv gravitacije i svjetla izloženosti. Možete naći nekoliko sorti, koji se prodaju pod zajedničkim imenom, sretni bambus postrojenja.
Lucky Bamboo Biljke: Značenje
Prema kineskom Feng Shui, sretni bambus biljke su vjerovali da imaju balansiranje učinak na prirodne elemente, kao što su zemlja, voda, vatra, drvo i metal. Zato se zovu 'sretni' bambus postrojenja. Nije neobično vezati crvenom vrpcom oko stabljike, koja je ništa ali požar znak povećati protok pozitivne energije. Broj stabala također se koristi za izražavanje određenog značenje - 2 za ljubav, 3 za Felicity, 5 i 6 za bogatstvo za zdravlje.
Lucky bambusa biljke se razmnožavaju putem matičnih reznica. Jedna od najupečatljivijih amazing značajke ove biljke je da možete održavati matičnih reznice u vodu mediju, bez dodavanja hranjivih tvari. Iako oni najbolje se uzgajaju u tlu, većina ljudi radije čuvanje sretan bambusa biljaka sa netaknutom korijene u ukrasnoj vodi kontejnerima bez tla. Za podršku korijene, polirane kamenje, mramor i stijene su dodano na dnu kontejner.
Lucky Bambus Biljke: Care Upute
Briga za sretan bambusa biljke je vrlo jednostavno. If održava u malim zdjele, ono što trebate učiniti je zadržati minimalnu razinu vode u kontejner i izlažu biljke za indirektne sunčeve svjetlosti. Ako se ovi faktori rasta pod uvjetom, svakako možete održavati zdrave sretni bambus biljaka sjajan zelene stabljike i lišće. Možete se odnose na sljedeće savjete rasti i voditi brigu o sretan bambusa biljke u posudama:; Odabir kontejnera - Možete kupiti ukrasne kontejner, što je oko 2 inča više od veličine sretan bambusa biljke. Za uzgoj u tlu, odaberite srednja lonac koji ima drenažni otvor na dnu. , Potting tla - ovo se odnosi na pripremu tla za uzgoj sretan bambusa u loncima. Pripremite dobro drenirani potting-medijske za uzgoj sretan bambusa biljke. Postavite ladicu dolje u kontejner kako bi se izbjeglo onečišćenja mjesto. ; Watering - Dok raste voda stajaćica, održavati razinu iznad kamenčića. Koristite samo u bocama ili destilirana voda (bez vode iz slavine), koja sadrži nula klor i druge kemikalije. Kod sadnje sretan bambusa biljka u tlu, dozvoliti gornjem sloju tla se osuši između dva zalijevanja. , Svjetlo - To ukrasnog bilja preferiraju svijetle ali prigušenog svjetla. Lucky bambus biljke požutio je uglavnom zbog izloženost izravnom suncu produžen razdoblje. ; Temperatura - Optimalna temperatura za zdrav uzgoj sretan bambusa biljke je između 65 ° F - 90 º F. Izbjegavati ih stavite u previše hladno ili previše vruće unutarnje temperature. Znati više o skrbi za sretan bambusa. , Gnojidba - blagim tekućim oplodnje (vrlo malo kapima) Najbolje je ako ste raste sretni bambus u ustajale vode. Dok za postrojenja u potting tla, dodajući svjetlo gnojivo u ispravnom koncentracije u redovitim razmacima je dovoljno. , Podrezivanje - Pravodobno podrezivanje ogranci sretan bambusa biljaka je idealno dati karakterističan oblik biljke. Možete koristiti sterilne snippers smanjiti natrag ogranci u dužini od 2 inča iz glavne stabljike. Znati više o rezanja sretan bambusa. , A da pritom zadrže sretni bambus postrojenja u potting tla, većina hobisti obično vode pretjerano razmišljanje da su voda ljubavi biljaka, koje s vremena na vrijeme uzrokuje tla vodom sječa drva i korijen truli. Stoga, biljka može zagušiti i umrijeti. Dakle, biti pametan vrtlar i pobrinite se da ne previše vode sretni bambus postrojenja. Slijedite navedene savjete brinuti sretan bambusa biljke i stvoriti živo soba sretan s tim biljkama!

No comments:

Post a Comment