Tuesday 21 February 2012

Vrste bonsai drveća

Umijeće stvaranja bonsai pripisuje se Kinezi i Japanci, koji je uveo ove umjetnosti i napravio ga dostupnim cijelom svijetu. Ta umjetnost je preko tisuću godina. U Kini je bilo za vrijeme Dinastije Han (206 pne - 220 AD) minijaturni vrtovi stvoreni. Legenda kaže da je car ove dinastije htio pregledati cijeli svoj kraljevstvo prozora, dakle vrt je stvoren, kompletan sa brdima, dolinama, rijekama, jezerima i drvećem.
Međutim, neki su povjesničari smatraju da je tijekom T'ang dinastije oko 200 godina kasnije, umjetnost bonsai se obrađuje. Ona je tijekom razdoblja Heian (794 - 1191 AD) da budistički redovnici donijeli bonsai iz Kine u Japan gdje je usavršio japanski i rafiniranih ovu umjetnost, koliko ono što vidimo, razumijemo o umjetnosti izrade bonsai može sigurno doznačuje se na Japanski. Bilo je to u 19. stoljeću, bonsai dolazi na zapadnoj obali, a od tada bonsai umjetnosti je dominirao landscaping sceni. Postoje mnoge bonsai drveća vrste može birati, amaterski Također možete naučiti ovu umjetnost s relativnom lakoćom vježbajući i primjenom neki pokušali i testirani tehnike. Pročitajte više o bonsai upute za njegu drveća.
Bonsai stilovi, Bonsai stabala uzgaja u osnovi su u posudama, kontejnerima i police, ali su vrlo različite od biljaka i stabala posađeno u posudama. Bonsai ne treba brkati sa patuljak stabala, oni su pune veličine stabla koje se uzgajaju koriste osnovne bonsai tehnika: korijen smanjenje, potting, orezivanje, ožičenje, defolijacija, itd. bonsai drveća u osnovi su minijature velike veličine stabla, a ne patuljci . Bonsai nije namijenjen za proizvodnju hrane i lijekova, no strogo namijenjena uređenje i dom dekor. Bonsai može oblika u raznim formalnim ili neformalnim stilova, kos, kaskada, vjetrovit, itd. Bonsai stabla posude mogu biti jednostavni ili neobično oblika police izrađene od plastike, drva, kamena ili keramike. Bonsai stablo lonac ima drenažne rupe na dnu kako bi višak vode odvodnje, za pokrivanje rupe mreže kako bi se spriječilo tla od pada out, a za ožičenje korijena do stablo može nadvladati svoje sije težinu. Više o umjetnosti rastu bonsai biljka.
Bonsai stabla vrste; Postoji niz različitih vrsta bonsai drveća može kultivirati. Prije nego se odlučite na stabla, to je poželjno naučiti onoliko koliko možete o stabla osnovne zahtjeve i dopune su potrebni za njihovo rasti kao bonsai. Slijedi popis nekoliko bonsaija vrste:
Bonsai Azalea: Azalea Bonsai je najčešći oblik bonsaija poznat, a najbolje za amatera. The azaleja je prilično cvijeće koje naglašavaju bonsai ljepote. To nikada nije trebao biti smješten u punom suncu, i moraju se hraniti s odgovarajućim fertilizer pre cvetanja počinje.
Japanski javor Bonsai: hladu ljubavi bonsaija, japanski javor drvo bonsaija je popularan po svojim delikatno lišće koji se okreće jednom iznenađen nijansu crvene, narančaste ili žute. Lako je oblika u svakom željenom stilu, ipak sve rezidbe i stil treba učiniti u proljeće.
Fukien Tea Bonsai: Fukien Tea bonsai stablo je vrlo mali roda tropskih stabala koja treba staviti u izravnom suncu, ne duže od sat vremena. Kao ostavlja na izdanci su vrlo maleni, može žice new puca za oblikovanje stabla. To bi trebao biti ponovno u saksiji svake 2-3 godine, u rano proljeće.
Šipak Bonsai: Jedan od omiljenih listopadnog bonsai drveća, nar mogu biti prilično šareni uz vaš bonsai zbirka, sa svojim sitnim svijetlo zelene lišće, crvena truba u obliku cvijeća, i sitnim oko narančasto-crvene ukrasne ish voća.
Magnolia: A Magnolia je prije svega vrlo sporo raste grm, koji se može se uzgajati kao bonsai. Ovo je jedna zahtijeva strpljenje, za to će biti dobar 25 do 30 godina prije nego što počne nositi cvijeće. Cvjetovi su zvijezde obliku i bijela. Bez ostavlja na Mongoliju, cvijeće izgledaju iznimno dramatično na bonsai.
Cvatnje Crabapple: Bilo jabuka vrste će izgledati velika kao bonsai, a procvat crabapple ih tuče svim kada se radi apsolutne ljepote. Jedan može isprobati različite stilova na crabapples, premda uspravno formalno tip je omiljen. Stablo nosi bijele, ružičaste ili crvene cvijeće i sitne zeleno-crveno kiselo jabuke. Oni također predstavljaju odličan izbor za početnike.
Bougainvillea Bonsai: Ovaj svestrani drvo ili grm, sa svojim različitim raznobojnim cvijećem i svijetlo zeleno lišće je jedna od najvažnijih obilno naći u većini bonsai biljka rasadnicima. Oni su jednostavno da se brine i rasti real fast. Oni mogu vrlo dobro styled u kaskadno način, te su jedan od rijetkih one koje uživaju punom suncu.
Pročitajte o borovica stablo bonsai.
Bonsaija Other vrste uključuju Jade bonsai, Patuljak smreka, Kineski brijest, bambus, veselo drveće, ginkgo, Cipra, bijelog bora, šimšir, itd. Kao što možete vidjeti popis je beskrajan, tako da se može stvoriti nove ljepote ikada godine, i držati na svoj dodavanja na bonsai zbirke.

No comments:

Post a Comment