Thursday 23 February 2012

Kloniranje Kanabis

Kanabis je rod cvjetnica, koji obuhvaća tri vrste, poznat kao kanabis indica, sativa i cannabis marihuane ruderalis, koji su porijeklom iz Srednje i Južne Azije. Kanabis je rod biljaka episkopalan, što znači da su muški i ženske spolne organe naći u zasebnim biljkama. Drugim riječima, postoje odvojene muške i ženske biljke kanabisa. Kanabis ima dugu povijest se koristi za niz medicinske svrhe i kao rekreacijske droge u obliku marihuane. Biljka također uzgaja za svoje vlakna ili konoplje, koji se može koristiti za izradu trajnih odjeću. Lišće i sjeme biljaka se zna da sadrži spoj THC ili tetrahidrokanabinol, koji je psihoaktivna proizvod. Općenito, vrsta, kanabis ruderalis smatra kao ne-droga sorte i uzgajaju za industrijske i poljoprivredne svrhe. Možete rasti biljke kanabis ili iz sjemena i kloniranje. Kloniranje omogućuje očuvati značajke visoke kvalitete biljka. Evo nekoliko savjeta o kloniranju biljaka kanabisa. Znati više o kanabisu sativa biljka.
Kloniranja Kanabis u tlu
Za kloniranje kanabis biljke, prije svega trebate odabrati najbolji i najjači biljka, čija se svojstva želite sačuvati za kloniranje. Stvari koje ćete morati obaviti kloniranja uspješno su, čisti i sterilizirana žilet, ruke rukavicama, sadnja srednje ili potting tla, navijali gel i kontejner. Kontejner ili plantaže bi trebao biti idealno 8 - 9 centimetara u visinu i promjer. Napunite posudu s potting tlo. Tla će se koristiti za sadnju kanabis treba biti dobro isušen. Sada možete uzeti rezanje iz odabranog kanabis biljke. Nosite par ruku rukavica, ili oprati ruke prije uzimanja pravilno rezanje. Koristite oštar i čist britva da se rezanje od dna biljke. Obično, reznice mogu se uzeti iz donjeg 1 / 3 od majke biljke. Pokušajte napraviti rez u kut.
Sada, dip izrezati kraju stabljike u rooting gel, kako bi ih zaštititi i promicati rooting. Rezanje je sada spreman za sadnju. Dakle, nježno biljka rezanja u tlo i premjestiti tlo oko njega nešto. Tlo treba biti mokro za promicanje brzi rast klon. Nakon sadnje, rezanje obično čuva u vlažnosti kupole za nekoliko dana. Za stvaranje vlage kupola, pokriti posudu s poklopcem ili plastične jasno prozirnom folijom. Možete otvoriti poklopac ili zamotajte u jednom danu, ili izrezati rupicu u ga osigurati ventilaciju. Tijekom ovog razdoblja, vode i magle vaše kanabis klon kako bi se osiguralo brže rastu. Obično, reznice su dobiveni iz biljka koja je u vegetativni stadij. No, cvjetnica također može biti kloniran. Međutim, kloniranje kanabisa tijekom cvatnje može uzeti puno vremena da se vratiti klon u vegetativni stadij.
Kloniranja Kanabis u vodi
Druga metoda za kloniranje kanabis vode kloniranje, što je relativno puno lakše nego tlo kloniranje. Jedini uvjet za ovu metodu je voda i dovoljnu količinu svjetlosti. Možete početi na isti način da se reznice od majke biljke, kao što je spomenuto gore, nakon čega samo uroniti rezanje u neproziran spremnik napuni sa vodom i držati ga na ovaj način, dok se ne razvije jak korijenski sustav. Posudu u djelomično zasjenjenom području, i pobrinite se da mjesto ne bi izravnog sunčevog svjetla. Inače, možete koristiti žarulja sa žarnom niti rasti klonova. Jednom, klonovi ili reznice razvijati jake korijene, oni su spremni za transplantaciju. Za transplantaciju, ispunite kontejner ili lonac s potting tlo i vlažna ga malo. Sada, napraviti rupu na vrhu tlo i umetnite biljke u njemu. Zatim pokriti kontejner ili lonac s poklopcem ili plastične čistom plastičnom folijom da se stvori vlaga kupole, na isti način kao što je spomenuto već.
Iako kloniranje kanabis biljke, treba biti malo oprezni, jer proces može predstavljati određeni rizik za zdravlje biljaka. Najčešći kloniranje biljaka kanabisa problemi su rizik za gljivične bolesti i najezde štetočina. Dakle, biljke koje su otporne na štetočine i gljiva su odabrane za kloniranje. Klonovi mogu postati posebno osjetljiv na gljivične rasta, kao što su oni stavili u vlažnosti zonu za nekoliko dana, nakon rezanja. Visoka vlažnost zraka je poznato da se povoljan uvjet za gljivične rast. Dakle, važno je koristiti fungicida za zaštitu klonovi od takvih problema. Međutim, fungicida treba koristiti vrlo pažljivo, jer višak može uništiti klonova. Dakle, uzgoj zdrave i jake biljke kanabisa kloniranja će zahtijevati malo brige i opreza. Nadam se da ovih nekoliko savjeta o kloniranju biljaka kanabisa će dokazati koristan za vas.

No comments:

Post a Comment