Wednesday 8 February 2012

Kineski Bambus Tree

Kineski bambus drvo, uobičajeno poznat kao sretni bambus biljka ima vrlo posebno mjesto u kineskoj kulturi, posebno u Feng Shui, gdje biljka se vjeruje da donose pozitivnu energiju za dom i uspostavljanje odgovarajuće ravnoteže između prirodnih elemenata, vatre, vode, zemlja, drvo i metal. Međutim, za razliku od svoje ime, kineski bambus drvo zapravo nije stablo. To je biljka koja spada u travi obitelji, Dracaena i znanstveno ime vrste Dracaena sanderiana. No, izgleda kineski bambus biljka sa šupljim i zelene stabljike i markantnim zeleno lišće, sliči zajedničke bambusa stabala. Postrojenja uglavnom caruje u tropske kišne šume Afrike i jugoistočne Azije, naročito u Kini.
Kineski Bambus Tree činjenice
Kineski bambus drvo je nevjerojatna biljka, idealan za bilo koju doma ili ureda. Postrojenje može se uzgajati i iz sjemena i reznica. Međutim, reznice su obično radije uzgoj tih biljaka, što je uzgoj iz sjemena može potrajati nekoliko godina. Najzanimljivija činjenica o obrascu rasta kineske bambus drvo da, sjeme drveta ne niču na četiri duge godine. Međutim, u petoj godini, sjemenke ne samo da mladica ali biljka raste na nevjerojatnih brzine do visine od oko 80 do 90 metara, koji je također u samo jednom vegetacije.
Ovaj jedinstveni rast uzorak kineske bambusa stabla često koristi istaknuti važnost strpljenja u životu. Iako ne možemo vidjeti bilo koji rastu do pete godine, sretni bambus biljka je zapravo raste vrlo jak i otporan, korijenski sustav, na kojem se može napredovati. No, kao i uzgoj sretan ili kineski bambus drvo iz sjemena je dosta dugotrajan posao, ljudi obično vole reznice. Većinu vremena, te biljke su već prodana u saksiji, tako da ne moraju uzeti bilo koji dodatni napor da se biljka i raste kineski bambus postrojenja. Međutim, budite sigurni da izaberete zdravu biljku.
Kineski Bambus Plant Care
Kineski bambus biljka briga nije tako teško. Najvažniji dio kineske skrbi bambus biljka je pružanje potrebnih količina vode i sunca. Mnogo puta, biljka se uzgaja u samo vodom, s nekoliko kamenje, stijene ili klikeri na dnu, kako bi podržali stabljika. Ova metoda uzgoja biljaka je poznat kao hidroponi. Međutim, biljka se može uzgajati u tlu. Možete miješati pijeska i treseta mahovine na tlo za rast ove biljke. Spremnik izabran za uzgoj kineske bambus biljka mora biti nekoliko centimetara veća nego biljka ili skupina biljaka.
Voda je nešto da je vaš kineski bambus drvo bi zahtijevalo u izobilju. Međutim, koristite samo filtrirana ili pročišćena voda. U slučaju, koristite vodu iz slavine, pustite da voda sjediti za najmanje 24 sata. Voda iz slavine sadrži klor obično procese koji štetno utjecati na rast biljke. No, ako pustite vodu sjediti za neko vrijeme, kemikalije u slavine vode će trošiti, a zatim ga se može sigurno koristiti. Mijenjajte vodu u pravilnim razmacima, po mogućnosti jedanput, u jednom ili dva tjedna. Ako ste odlučili da rastu biljke u tlo, onda ne zaboravite provjeriti tla prije zalijevanje. U idealnom slučaju, tlo bi trebao biti je zadržao vlage između zalijevanje, ili, drugim riječima, ne dopustite da suhog tla između zalijevanje.
Sunčeva svjetlost je još jedan važan čimbenik za pravilno kineski bambus drvo rast. Tvornica će trebati suncu, no nemojte ga držati na mjestu koje prima izravnog sunčevog svjetla. Mjesto izložena neizravnim i filtrira sunčeve svjetlosti je najbolje za kineski bambus drvo. Pretjerana suncu može uzrokovati yellowing od lišća. Vrh lišće se također mogu uključiti smeđa, ako se biljka je izložena intenzivnom suncu. Kineski bambus postrojenja rijetko zahtijeva bilo oplodnje. Ali ako mislite da je gnojidba je važno, a zatim upotrijebite blagi gnojivo. Također možete dodati nekoliko kapi akvarij biljne hrane u kontejner, gdje je sretni bambus je posađeno. Oplodnja, jednom u godini, je dovoljan da bi se osiguralo ispravno rast sretan bambusa stabla.
Pročitajte više na:; rezanje Lucky Bamboo, Briga o Lucky Bamboo, Lucky bambusa biljka Vjeruje se da je privući ljubav, sreću, zdravlje i blagostanje. Čak i broj stabljika bambusa sretan biljka imaju različita značenja u Feng Shui. Kao za primjer, 2 kineski bambusa stalks su povezane s sreće, 3 i 6 stapke su mislili da simbolizirati sreće, dok su 5 stalks povezane s bogatstvo. Međutim, broj četiri se ne smatra dobar broj u Feng Shui. Razlog tome što je riječ četiri zvuči vrlo slično kao Kineska riječ za smrt. Danas, kineski bambus stablo je popularna houseplant ne samo u Kini, ali u mnogim dijelovima svijeta, osobito na zapadu. Bilo da vam rasti kineski bambus biljka jednostavno kao houseplant, ili kako bi privukli sreću, ljubav i blagostanje, ovaj lijep i atraktivan, biljka će biti sigurno velik dodatak u vaš dnevni boravak ili ured.

No comments:

Post a Comment