Friday 10 February 2012

Crabapple Tree

New Yorku i posjetitelji proljetni uvijek će imati fotografiju gradskih parkova koji su puni mirisnih blooms u crabapple stabla. Native na sjevernoj hemisferi, posebno u umjerenim područjima Europe, Azije i Sjeverne Amerike, stablo jabuke rakovi je rod od 35 vrsta prirodnog, i više od 500 kultiviranih vrsta malih listopadnog drveća vrste ili grmova u obitelji Rosaceae. The crabapple stablo znanstveni naziv Malus, te je također poznat kao divlje jabuke ili jednostavno kao rakovi.
Crabapple Tree informacije, jedan od popularnih cvjetnice stablo vrsta, crabapple drveća mogu se uzgajati kao male drveća ili grmova, oni u rasponu visine od oko 6 do 50 metara visok, njihov proširila je gust, a ovisno o stablo jabuke rakovi sorte uzgajaju, može imati plačući, širenje, ili piramidalni obliku krune. Crabapple drvo voća i listovi su uglavnom beznačajan, kao i voće su izuzetno kiselo i lišće ne vrlo upadljiv. Crabapple voće koristi više za njegove juice extraction nego kao sirovo voće. Listovi su blijedo zelene, 30-10 cm, naizmjenično u dogovoru s nazubljenog ruba. Što ih čini idealnim za uređenje ukrasnog drveća su im cvijeće. Svojih pet petaled bijele, ružičaste ili crvene cvjetovi cvatu that svakog proljeća u klastere prikriti cijeli drvo. Ovisno o sorti crabapple stabla, cvijeće mogu biti jednokrevetne, polu-dvokrevetne i dvokrevetne. Ako je cvijeće koje vas zanimaju, odlučiti za dvostruko petaled, oni neće snositi dobro plodonošenja.
Opt iz popularnih sorti crabapple stablo; sibirski crabapple, japanski cvjetnice crabapple, Sargent crabapple, itd. crabapple stablo čini vrlo dobro u bogatom, ilovasti, dobro drenirano tlo i punom suncu. Tlo treba biti obogaćene organske tvari. Izbjegavajte gnojenje prve godine. Vode je dobro za vrijeme svog osnutka razdoblju, tada voda kao i po climatic potrebno. Zapravo ako vaš tlo je dobro odvodnjavanje, zatim vodom crabapple stablo tijekom suše Duboko svaka dva tjedna. Oploditi s dušik-fosfor-kalij temelju gnojivo uoči početka cvatnje.
Crabapple Tree rezidba, nema tvrdih i brzo pravila rezidbe jednom crabapple stablo. Međutim, učinjeno pogrešno to će oštetiti iduće godine izložba cvijeća. Crabapple drvo treba pruned kada mladi izgraditi snažnu strukturu i oblikovati drvo. Crabapple drvo puca new klice ili odojak iz zemlje vrlo brzo, kako bi se stabla u formi i također da se osigura da nove odojak ne jesti daleko u sve hranjive tvari, uklonite sve odojak na vrijeme. Obrezuj prije proljeće ili nakon cvatnje sezona gotova. If stabla ima stečen pregusta orezati centru olakšati suncu i ventilacija. Nikada obrezuj u srpnju, kao cvijet pupoljci za iduću sezonu početi prikazivati ​​u srpnju. Orezati svi mrtvi, oboljelih i oštećenih grana. Važno je orezati grane križ, kao što je potpuno cvatu grane postanu jako laded, što dovodi do loma.
Crabapple Tree Bolest, a crabapple je prilično bolest sklona. Iako, crabapple kultivirane sorte su otporni na štetnika i bolesti, oni još uvijek imaju različite stupnjeve osjetljivosti na bolesti. Bolesti koje može uzrokovati značajnu količinu oštećenja stabla su vatru medljika, lista mjesta i jabuka štrajkbreher. Vatra je medljika bakterija koja pretvara grane crna, a jabuka krasta je gljiva koja ostavlja crne mrlje na lišću garav, voća i plodova, na kraju ubija stabla. Leaf licu mjesta i pepelnice i drugih bolesti koje zaraziti crabapple drvo. Specifični insekticida i germicides su dostupni za određene probleme, već se mora koristiti u vremenu.
Crabapple stabla su relativno lako rasti, te s puno cvjetova Vaše stablo će privući najbolje oprašivanja kukcima. Stoga krenite i biljka ovu ljepotu, i uživati ​​u proljetnom periodu.

No comments:

Post a Comment