Wednesday 29 February 2012

Stolisnik bilja

Native na sjevernoj hemisferi, stolisnik biljka, botanički poznat kao Achillea millefolium je cvjetnice biljka iz porodice Asteraceae. Stolisnik biljka ima vrlo visoke medicinske vrijednosti, od čega je njegova uporaba zaustavljanja protoka krvi iz rana ima drevne spomenuti. I zato, vjerojatno razlog zašto je također poznat kao 'krvarenje iz nosa'.
Stolisnik Plant Informacije
Jedan od stolisnik biljka koristi od davnina je bio da ljekovitih vrijednost kao biljka, ali u posljednjih desetak godina, svijetle boje, prirodne i uveo ga je u postrojenja za krajolik previše. Stolisnik biljka je lako rasti multi utility biljka, može se dodati boju u svoj vrt i pružiti vam snažan biljka godine.
Zajednički Stolisnik Plant: Zajednička stolisnik biljka je uspravan zeljasta višegodišnja biljka koja raste i do 3 - 4 noge za visinu, s jedne stabljike koja proizvodi više lateral proizlazi visoko od tla. Lišće je zeleno, a ne ostavlja više od 5 - 20 cm dugo, bipinnate ili tripinnate, pernat i spiralno raspoređeni na stabljikama. Lišće je zeleno svijetlo s cvijećem imati u klasteru gomile blijede bijele. Novo lišće izvora svake godine. The cvasti sadrži ray i disk cvijeće na glavama su stan i 2 do 5 cm preko na stabljikama. Raste najaktivnije u proljeće, i nosi cvijeće od svibnja do lipnja. Stolisnik se koristi u vrtovima koje se uzgajaju posebno privući leptire.
Kako Briga za Stolisnik Plant: Uz zajednički stolisnik biljka koja je obično bijela ili blijedo žuta, druga vrsta ima neke vrlo živih boja od žute, zlata, roza, lavande i crvene boje. Stolisnik je lako rasti za to samo treba sunčanom mjestu s dobrom drenažom. Kvalitet tla nije problem s ove biljke. To čak može tolerirati suhim uvjetima. Oni činiti dobro u USDA zone 3 do 8. Mogu se propagira kroz sjeme, rhizomatous korijen podjela, od mekog drva rezanje u jesen ili proljeće. Posijati sjeme u svjetlu zrnata tla i presaditi kad dosegnu četiri lista fazi. Podjela korijena i rezanje je najbolja metoda da ih propagira kao sadnica uzeti više od godinu dana da se uspostavi.
Sadnica biljaka ili podijeljena korijene dvije noge razmaknute, ili jedan biljka u loncu. Nikada pretjerano ih vode, vodu samo kada tla suši. Oni ne trebaju bilo kakve gnojidbe previše. Jači sorti treba staked. Podijelite razredi nakon što dobiva previše gužve, svakih par godina. Stolisnik biljka je vrlo otporan štetnik, osim za gljivične bolesti; plijesni. Plijesan uzrokuje sivkast mrlje na listovima, i javlja se kada biljka ne sprecava cirkulaciju zraka ili je uzgaja u vlažnim uvjetima. Sprej sumpora s malo vode brine o blagu infekciju, ali za ozbiljno zaraženih biljka, to je bolje da biste dobili osloboditi od zaraženih biljaka, i ponovno pokrenuti s novim rasta.
Stolisnik Plant Upotrebe: Stolisnik biljka koristi može se podijeliti u ljekovite, kao i ukrasni. Ljekovito, to je biljka, i cijela biljka može se koristiti za liječenje različitih bolesti. Holding zgnječen lišće ili stabljike od rane odmah zaustavlja krvarenje. To je bio popularan za vrijeme drevnih ratni liječiti ranjenike. Koristi se kao biljka, ulijevajući ili seeping u čaju pomaže u bolju probavu, bori gripe i prehlade, pomoći će u smanjenju groznice, i snižavanje krvnog tlaka. Međutim, njegova uporaba se ne preporuča za trudnice, i njegovu izradu moraju se uzeti samo uz konzultacije travar. Kao ukrasna biljka, stolisnik izgleda iznenađujuće lijep sa svojim malim rastom i obilje šarene glave. Oni se koriste za privlačenje leptire u vrtovima. Oni se mogu koristiti svježe ili sušene u cvjetnih aranžmana.
Uzgoj stolisnik biljka ne samo da će se dodati ljepotu na svoj krajolik, ali pružiti jedan s puno ljekovitih svojstava. Pa ići naprijed i pozvati šareni cvijet glave u vaš dom!

No comments:

Post a Comment