Monday 6 February 2012

Kako to Grow jagode

Jagode su omiljeno za gotovo sve nas. Slatko, crveno meso sočan se jede svježe ili pripremljen kao pudinzi, smoothies, džemovi, itd. I u vrtu, oni su prvi plodovi koji se pojavljuju u rano proljeće. Više od bijele cvjeta, zrelih jagoda s sjemena na vanjske kože uljepšati dvorište s jedinstvenim dodir. Nažalost, mnogi vrtlarstvo entuzijasta osjećaju opire rasti jagode. Glavni razlog odgode plodonošenja, vrlo male bobice ili bez voća uopće. Saznajte ispravnu savjete o tome kako rastu jagode, i sigurno ćete uspjeti u berbu these slatko bobičasto voće iz svog vrta.
Kako uzgajati jagode kod kuće
Većina od nas imaju zajedničko uvjerenje da jagoda zahtijeva hladne klimatske uvjete za uzgoj voća i ležaj. Ali, ono što ne znamo da postoji nekoliko sorti jagoda, koje može biti posađeno u različitim uvjetima okoliša. Dakle, čak i ako borave u regiji s toplom klimom, možete razviti i održavati jagoda biljaka u vašem vrtu. Pogledajte savjete nastavku razumjeti o tome kako rastu jagodama iz sjemena:
Jagoda raznolikosti: najizazovnijih korak u uzgoju jagoda je odabir točan vrsta koja tolerira prevladavajućim klimatskim uvjetima na svoje područje. Možete pitati lokalni cvjećari o Hardy sorti everbearing ili sezonske jagode biljaka. Još jedna važna stvar uvijek ići za bolesti i nametnika otpornih sorti jagode.
Sjeme ili biljčice: Sljedeći korak je kupiti jagoda sjemena ili biljčice za uzgoj u vrtu. Sjemenke su skuplji način uzgoja jagode. Otkup seeds iz cvjećari te ih držati u frižideru za 2-3 tjedna. Mješavina ¾ tresetnica i ¼ vrt tlo je dobro za klijanje. Uzmi sjeme probati i ispunite ga s tla smjesu (½ inča).
Klijavost sjemena: posijati sjeme u sjemenu ladicu i onda, lagano pospite tresetnica na vrhu od njih. Postavite ladicu izravnog sunčevog svjetla i držati tlo vlažno. Sjemenke jagoda will proklijati u roku 2-3 tjedna nakon sjetve. Čekati dok razvoja trećeg pravi list za presađivanje.
Plantažni site: Bilo da volite jagode u vrtu raste tlo ili lonce, tlo treba biti dobro-dreniranom i nasada površine trebali dobiti punu sunca. Skladu s tim, odaberite pogodno područje za uzgoj jagode u vrtu. Ako je dostupno, opirati se za područje koje ostaje topla u rano proljeće, kako bi se osiguralo punom cvatu.
Raste u kontejnerima: Dakle, želite znati o tome kako rastu jagoda u loncima? Su za uzgoj u kontejnerima, trebali biste odabrati veliki veličine posude ili limenki koje se mogu držati 1-3 biljaka na vrijeme. Tu su i lonci s bočnim džepovima, koji su posebno dizajnirani za uzgoj jagoda. Dok koristite kao lonci, ispunite svaku džepa s potting smjesu rasti jagodama.
Tla Uvjet: pripremi tla je nije pitanje za uzgoj jagode u loncima. No, u slučaju da su ih sadnje u vrtu tla, provjerite da li siguran dok tlo do dubine od oko 12 inča. Uklonite trava i korov iz područja i dopuna tlo organsko gnojivo ili kompost. Zadržite blago kiseo tla (pH 5,5-6,5) za zdrav rast od jagoda. Znati više o gnojiva za jagode.
Sadnja Jagode: u rano proljeće, napraviti rupu o 5-6 inča duboko za uzgoj jagoda biljka. Nježno, mjesto biljka u rupu, bez ranjavanja korijena. Pokrijte korijen s tlom (krunom bi trebao biti iznad razine tla) i pritisnite tlo kako bi uklonili džepovi zraka. Ostavite dovoljno prostora između dviju biljaka, oko 12 cm na svim stranama.
Brižan savjeti: Mlada jagoda biljaka treba zalijevati redovito (otprilike 1 inch vode u tjednu). Malč krevet sa svjetlom slamu ili sijeno soli u očuvanju vlage i smanjiti korov rast. Pitaj bilo kojeg biljka stručnjak, "kako dugo jagoda uzeti rasti ', a odgovor ćete dobiti će se razlikovati po sorte. Možete trgati cvijeće koje se razvijaju u prvu godinu kako bi osigurali dobar prinos u drugoj godine. Pročitajte više o jagoda biljaka skrb.
Saznati više na:, savjeti za uzgoj jagode, savjeti za uzgoj jagode u viseća Lonci i spremnici; To su osnovni koraci u vrtu o tome kako rastu jagode, bilo u vrtnom tlu ili spremnicima. Možete berbe jagoda od druge godine nasada. Sa svježim, zrelih i sočno jagode dobivenih iz vašeg vrta, više nećete tražiti ih kupiti za izradu jagoda smoothies, pudinzi ili sira.

No comments:

Post a Comment