Monday 6 February 2012

Wild Đumbir Plant

Indijanci u guste šume istočne Sjeverne Amerike, divlje biljka đumbir je poznat po mnogim drugim imenima; Kanade divlja đumbir, kanadski snakeroot, itd. botanički ove višegodišnji biljka je poznata kao Asarum canadense i pripada rodu Asarum. Uglavnom poznat po svojim lišće, postoji oko pedeset poznatih vrsta u ovom rodu. Pročitajte više o vrtu.
O Wild Ginger bilja, u obliku srca sjajan sjajan lišća koje pokrivaju tlo tako dobro da se jedva mogu vidjeti inčni tla, kako vrt entuzijasta definirat će divlja biljka đumbir. Often ljudi to miješaju s biljnim đumbir korijen, zašto? Ja ne vide, jer oni ne dolaze iz iste obitelji, i sasvim iskreno, đumbir korijen listovi nisu kao prilično as divlje đumbir lišće. Istim imenom dijele ove biljke, a obje su bilje, tako, možda je mislio da bude. Divlje biljke đumbir postići visinu više od deset inča visok sa 6-15 cm plus širiti. Rano proljeće, divlje đumbir opruge za život s new šalicu ili u obliku srca ostavlja izranja iz zemlje. Listovi su bazalna i oko šest inča širok sa sjajan izgled. Listovi su snositi on dlakave stabljike lista. Uglavnom evergreen, proljeće također vidi cvijet izlaska iz dvaju listova da i dalje cvjeta u kasno proljeće. Cvijeće nošen su purpurno smeđe boje s tri duga, zrači čaške segmentima. Oni su gotovo inčni široki i najčešće skriveni svojim listovima. Oni prerastaju u prizemlju razini kako bi se olakšalo njihovo oprašivanje by mravi. Dvije glavne vrste preferiraju vrtlari su kanadski divlja đumbir i europske divlje đumbir.
Kako rastu Wild Ginger Plant; Divlje đumbir biljka može se pokrenuti preko seeds, kao i svoje vitko rizoma (podzemne stabljike). To čini vrlo dobro u zonama 4-8. To zahtijeva punu sunca, no također će tolerirati djelomičnu sjenu. Budući da je šuma biljke, potrebno je tlo koje je vlažnom, dobro drenirani, plodna i bogata organskim kompost. Tla pH ravnotežu moraju biti održavani na 6,1 do 6,5. Oni mogu biti uzgojeno u zemlji, kao i u kontejnerima. Posijati sjeme, odnosno biljka biljka dijeljenjem svojih čupavog korijenja proizlazi u proljeće, nakon mraz je prošlo. Oni ne zahtijevaju da se posadi duboka, dubine od nekoliko centimetara dovoljno da pokriju korijenima i na razmak 10-12 inches apart učiniti sasvim u redu. Pročitajte više o vrtu kontejner.
Zalijevanje nije pitanje s divljim đumbir biljaka. Voda odmah nakon sadnje, a nastavit će to učiniti za tjedan dana dok biljka je uspostavljena. Ubuduće, vodu samo kada je vrh tlo postaje suho. Oploditi u proljeće s tekućim gnojivo štedljivo. Oni nemaju rezidba uvjet, ali je teže dobiti invazivne. Svjetlo Prije proljeća orezati kako bi se inducirao novi rast je sve što je preporučeno za to. Pa budite oprezni kada ih raste oko drugih biljaka. Ali oni su skloni štete iz slugs da su prilično sposobne wiping out cijelog postrojenja. Oni moraju fizički biti uklonjena. Ponekad rđa boje mrlje se pojavljuju na donjoj strani lišća, ovaj oblik zaraze širi kroz podzemne rizoma. Ukloniti zaražene biljke, nekoliko okolnih one previše i odbaciti. Izložiti tla na sunce prašine i sa nekim germicid before presađivanje divlje đumbir.
Wild Ginger Plant uporaba; Tradicionalno, divlja đumbir biljka je korištena kao lijek za liječenje niz infekcija, bolesti i poremećaji, probavni odnose na uvjete, grudi, kašalj i prehlade, šarlaha, živaca, upale grla, grčevi, earaches, glavobolje, konvulzije, kao stimulans, itd. Indijanci koristi rizoma kao začin. Listovi se mogu koristiti svježe ili sušene, kao osnova melem za liječenje posjekotina i modrica. Međutim, zabrinutost je pokazala over divlje biljke đumbir sastavni aristolohijskoj kiselina, prirodni toksin koji može izazvati kobne posljedice. Njegov najpopularniji koristiti ostaje da tla pokrivaju.
Divlji đumbir biljke potrošnja možda, pod sumnjom, ali što se može učiniti za vrt u smislu beautifying protežu ostaje nesporna.

No comments:

Post a Comment