Saturday 19 May 2012

Identificiranje stabla

Majka Priroda je darovao mnoštvo stabala i biljaka. Drveće dolaze u različitim oblicima, veličinama i tekstura. Što bi vam učiniti ako vam se traži da pošaljete zadatak koji zahtijeva znanje o različitim stabala. Stablo identifikacija će biti prva stvar koju bi trebao znati. Dakle, ako ćete uživati ​​bitak u krilu prirode i cijeni njegovu ljepotu i raznolikost, to je put poboljšati vaše znanje o drveća, grmova i grmlja. Dakle, kupiti dobar polje vodič koji pruža in-dubina znanje o identificiranju grmova, drveća i grmlja koje rastu u vašoj regiji. Vodič području će vam dati obilje informacija o različitim aspektima koji su uključeni u identifikaciji raznih biljaka i drveća. Ti bi mogao razlikovati između različitih vrsta drveća i grmlja koje gleda na svoje lišće, grančice, voća, cvijeća i kore. Pročitajte više na grm identifikacija.
Sada, neka je fokus na stablo vrsti i saznati da li je to crnogorice ili bjelogorično drvo.
Prepoznavanje četinara i bjelogorice, Četinjače pripadaju coniferales reda, njihov igla-poput izgled i kukova čine ga lako ih je identificirati. Većina četinjača su zimzelene i proliti svoje ljuskava ili igla-poput lišća svake godine. Svake sezone vidi obnove njihovih listova. To mogu biti kategorizirane pod zimzelen, zimzelen i meko. Evergreen kao što ime sugerira imaju lišće tokom cijele sezone. Pilana stabla su zimzelene u prirodi i medvjeda kukova. Primjeri mekog su smreke, cedra, jele i bora.
Listopadnog drveća, s druge strane, mogu se prepoznati po njihovim listovima. Stabla kao javor i ljiljane imaju jednostavnu ostavlja na grančice koje se suočavaju nasuprot jedni druge. Primjeri jednostavnih listova nalazi se naizmjence na grančice su breza, vrba i topola. Neki listopadnog drveća kao što su pepeo i divlji kesten imaju spoj listova nalazi se na suprotnim stranama perika, dok drugi poput skakavcima i oraha su spoj listova nalazi se naizmjence na grančica.
Identificiranje stabala lišće, kada je u pitanju neka stabla, samo pogled na njihove lišće će jasno bilo kakve nedoumice o svom identitetu. To bi moglo biti slučaj s borovom šumom. Igla-izgled čini lako identificirati. Ali što učiniti kada je u pitanju identifikacije različitih vrsta listova? Listovi mogu biti široko svrstati u jednostavne i kompleksne lišće. Jeste li vidjeli javor stablo? Ti bi primijetio da javora, bukve, hrasta i nekoliko drugih stabala ima jedan letak o jednoj stabljici. To su jednostavne lišća. Složeni listovi su pernat izgled. Razlika leži u činjenici da su nekoliko letaka pričvršćen na dugu listu stabljike. To mogu biti svrstani u listićima u obliku pera and zrakast. Listićima u obliku pera je izraz koji se koristi za drveće s pero-poput lišća. Zrakast, kao što sama riječ sugerira, podsjeća na oblik naše palme. Zrakast ima mnogo letaka raste iz vrha stabljike.
Listovi mogu biti prepoznati po svojim različitim oblicima. Listovi mogu biti glatki, nazubljenim ili lobed. Također se može pogledati na zamršene detalje. Tu bi moglo biti različitih vrsta uzoraka. Te mogao vidjeti da li su par se na istoj razini uz suprotnim stranama stabljike. Različite vrste nazubljenih ili lobed lišće moglo biti označena od strane oblik ili veličinu svojih zuba i resica respektivno. Mogli biste provjeriti teksture ili miris povezan s lišćem. Odličan primjer je cedar koji se može prepoznati sa jedinstvenim miris koji daje drvo van. Pročitajte više o utvrđivanju stabala po svojim listovima.
Identificiranje Drveće od Bark; Drveće se također može se prepoznati po kore. Dakle, jeste li spremni istražiti svoju moć dodira! Dodir kore od stabla i pokušati osjetiti teksturu kore. To bi mogla biti jedinstvena, trnovit, pahuljast, glatke ili umišljen. Ova metoda može biti korisna u slučaju stabala koji su dosegli svoje doba zrelosti. Mogli biste doživjeti različite obrasce kada dodirnete stabla kora. Boja kore može biti parametar u određivanju stabala. Na primjer, ako pokušate oguliti koru od srebra breza, to break down u male trake u horizontalnom smjeru. Kada pokušate oguliti koru od papira breza, dolazi off kao veliki trake, a izlaže ružičast-narančaste slojeve ispod. Vi ćete doživjeti koliko različitih vrsta kore oljuštiti u različitim obliku trake. Neki debla su vrlo jedinstveni u svojim izgledom, tako, oni se mogu lako identificirati. Primjeri takvih stabala su med bagrema i Hercules-klub stablo. U slučaju, identifikacija kora nije dovoljno zanimljiva, možete se također može pokušati stablo identifikaciju cvijet.
Identificiranje Drveće od voća, Drugi način utvrđivanja stabala je proučavanje njihovim plodovima. Stabala hrasta žir proizvoditi. Dakle, ako znate kako izgleda žir, možete lako mogao identificirati hrast. Voće se može podijeliti u više vrsta: plodine, bacate, pepo, hesperidium, koštunice i jezgričavog su samo nekoliko kategorija. Svi znamo što bobice izgledati. Mesnat perikarpa oblika dio njega. To je plod jajnik zid, koji omekšava kada plod sazrijeva. Bacate uključuju voće poput banane i avokado. Lubenica, bundeva i ostalih plodova u tikvicu obitelji može se identificirati sa svojim teško i guste rinds. Agrumi poput naranče i limun su kategorizirane pod hesperidium. Drupes su mango, badema i kokosa. Ti plodovi imaju sjeme s tvrdom sloj premaza oko nje. Jezgričavog se sastoji od voća kao što su kruške i jabuke. Plod je jezgra je premazati jestivom tkivu zove hypanthium. Također se može identificirati stabala svojim orasima. Bija stabla može se prepoznati po orasima.
Dakle, utvrđivanje stabla će biti lakše ako ste saznali o raznim dijelovima jednog stabla. Prepoznajte svoje lišće, voće, kore i način na koji raste. Dakle, pogledati u svoje polje vodiča i početi obogaćujući svoje znanje o stabla. Vrijeme je da ide zelena!

No comments:

Post a Comment