Thursday 17 May 2012

Salata sorti

Izlet u supermarket više nije način na koji je nekada bio. Postoji više vrsta i sorti voća i povrća nego ikada prije. Tu je egzotična prikaz različitih boja, oblika, veličina, sorte, teksture, okusa povrća i voća u supermarketu. Ne znam što su imena tih egzotičnog voća i povrća. Ovaj članak će pokriti neke informacije o sorti salate.
Zelena salata ili Lactuca sativa su najstariji poznati povrće čovjeku. Povrća salate je razvijen od Latuca serriola, to jest, bodljikavo salate. To je divlja biljka koja je bila razvijena u Mediteranu iu regiji Kavkaza. To je rekao, car cara Augusta je zakon napravio to ovjekovječio Romaine tipa salate. To je zato što je vjerovao ga izliječiti od bolesti. Salate sjeme dovedeni su u Sjevernoj Americi u 1600-a iz Engleske. Zajedničke ledena salata postala popularna tek nakon Drugog svjetskog rata. Naći ćete neke informacije o sorti salate dostupna na tržištu u sljedećem članku.
Sorti salate
Postoji preko stotinu vrsta salate na raspolaganju da se razlikuju samo u veličini ili dana žetve. Sljedeći su nekoliko sorti salate koji su podijeljeni u četiri grupe.
Cripshead: The cripshead salate sorte imaju čvrstu glavu. Oni su Crips teksturu i različita vene. Zajedničke crisphead salate tip je santa leda salate. Najpopularniji pad usjeva je raznolikost Itaka salate. Glave mogu postati labav u toplinu, ali ove vrste salate su otporni na spajanje vijkom. Summertime salata imaju velike glave i uzeti vremena za vijak u ljetnih vrućina. Oni su ukrašen listovima koji su otporni na vrh spali.
Butterhead: The butterhead salate sorte meke teksture, fleksibilna lišće sa izraženim venama. The bib salata ima ponudu teksturu i traje oko 45 - 57 dana za žetvu. The buttercrunch je američka raznolikost bib te je tolerantniji za zagrijavanje nego drugi. Europska zelena salata raznih čudo Four Seasons ima zeleno lišće koje imaju crvene savjete. Sadi se u proljeće, kasno ljeto i jesen.
Looseleaf: U looseleaf razne salate nemaju glavu, umjesto da obrazac hrpa lišća. Salate salata zdjela je lako rasti, te je prilično otporna na toplinu. Osim zelene salate zdjelu salate, crveni zdjelu salate salate raznolikost je također vrlo popularan. Lollo Bionada je talijanska salata koja je nabran rubu da traje dugo berbe. The Lollo Rossa je crveni raznolikost Lollo Bionada. Salate hrastov list dolaze u nekoliko varijanti poput zelene, crvene, brončane, itd. Oni su vrlo popularna salata lišće i koristi se kao obloge.
Romaine ili Cos: Ove salate sorte su hrskavi teksture i koristi se kao salatu. The Romaine je uspravno biljka koja ima duge uske listovi koji su grubo i nježno. Rouge d'Hiver je tip Romaine salate koja je tolerantan na hladno temperatura, a može se bere u proljeće i ljeto. The Little Gem Mini Romaine je vrsta Engleski dragocjenost koja ima hrskav tekstura.
Mesclun: The Mesclun je mješavina divlje ubranih, mladih zelje. Većina Mesclun se uzgaja kao kreveti miješane salate sjemena. Također ćete naći neke 'začinjeno' mješavine koje imaju mješoviti razne senf lišća, rukolom, potočarka, mezzula u njima. Možete pročitati više o tome kako rastu salate.
To je sve o salata sorti dostupan na američkom tržištu. Svaka salata tip ima različite prehrambene vrijednosti. Lettuces su bogate dijetalnim vlaknima, vitaminom A i K. Oni također sadrže dobre količine Omega-3 esencijalne masne kiseline i Omega 6 masnih kiselina. Salatu je važan dio zdrave prehrane srca. Nadam se da su otkrili neke informacije o različitim sortama salata u ovom članku.

No comments:

Post a Comment