Sunday 20 May 2012

Kako ukloniti tinta iz Odjeća

Ink mrlje na odjeći školske djece ide su prilično česta pojava. Starješine i ljudi koji rade u uredima također, nisu daleko iza vis-a-vis tinte mrlje na odjeći su u pitanju. Ink mrlje može pokvariti izgled krpom, ako nije stečen osloboditi od u vremenu. No, kako to maknuti tinte od odjeće? Hoće koristeći vodu i deterdžent odmah na mrlju, uzrokovati da se proširila na cijelu krpu? Ako imate takve nedoumice i pitate kako to maknuti tinta iz odjeće, a zatim ovdje je mudar korak vodič o tinta mrlja za uklanjanje kako bi vaš život lakšim. Pročitajte više o sredstvom za uklanjanje mrlja.
Kako ukloniti tinta iz Odjeća
Ako su mrlje tinte na bazi vode došlo iz boje, oni se lako može ukloniti, pomoću ove dolje navedene metode.
Korak 1, posipajte vode na tinta mrlja da bude mokra. Sada uzimajući čisti ručnik, natopite koliko tinte kao što možete, od tkanina. Kasnije, držati krpom za sušenje.
Korak 2, uzeti čisti ručnik i širiti ga na stol. Postavite obojenih tkanina na ovom ručnik na takav način da se tinta boja lica prema dolje, tj. da je u kontaktu s čistim ručnikom.
3. korak; Uzmi alkohol i primijeniti ga na suprotnoj strani od tinte mrlja. Neka ga sjesti na krpu za oko pet minuta. Sada, nanesite malo više alkohola i protrljati prostor do cijelog tinta mrlja je uklonjena.
Korak 4; uzeti čisti ručnik ili ručnik, i pokušati potopiti onoliko koliko tinte kao što možete od mrlja.
Korak 5; Nanesite mješavinu deterdženta i vode na mrlju, a kasnije ga operite mlakom vodom. Držite platno u direktnom suncu za sušenje, mrlja treba suočiti na suncu.
Pročitajte više na:; Uklanjanje mrlja s odjeće, sredstvom za uklanjanje mrlja iz Odjeća: "Ovo su pet koraka dovoljno ukloniti tinta iz odjeće, koja je na bazi vode. Međutim, ponekad može se dogoditi da tinta mrlja su vrlo tvrdoglavi i teško da biste dobili osloboditi od, posebno one koji nastaje zbog trajnih oznaka. Oni su često čine nas pitaju, što će ukloniti tinta iz odjeće, ili ono što će se koristiti za uklanjanje tinte od odjeće? U slučaju takvog tvrdokornih mrlja tinte, aceton je najučinkovitiji lijek. Dakle, najbolji način za uklanjanje tinta iz odjeće, liječenje ih s remover lak za nokte sadrži aceton, ili odmah primjenjuju acetona tinte obojenih tkanina. Ovo je ispravan način korištenja aceton za ink sredstvom za uklanjanje mrlja.
Kako ukloniti tinta iz Odjeća koristeći Aceton
Korak 1; Ulijte vodu u tinta mrlja i nadimati višak tinte sa spužvom ili čistim ručnikom.
Korak 2, mjesto bojen platno na isti način kako je navedeno u koraku 2 gore.
Korak 3; Uzmi maknuti lak za nokte ili acetonom i protrljati poleđini tinta mrlja s njom.
Korak 4; Uzmi nekoliko salvete papir i osušiti dodatni tinte i aceton.
Korak 5; Uzmite zdjelu vode i pripremiti mješavinu vode i soda za pečenje u njemu. Utrljajte ovu smjesu previše na mrlju i ostavite ga na oko dvije do tri minute.
Korak 6, pospite malu količinu bilo kojeg od mrlja ili mrlja gelova sprejevi koji su dostupne na tržištu, na tinta boja.
Korak 7; Operite tkaninu s mlakom vodom da biste uklonili soda za pečenje, aceton i tinte lijevo na platno. Držite krpom za sušenje na suncu kako je navedeno u koraku 5 gore.
Pročitajte više na:; Kako to Maknuti Stalna Marker Mrlje; Stalna Marker sredstvom za uklanjanje mrlja; Dakle, soda za pečenje, trljanje alkohol i aceton, sve se može koristiti za uklanjanje tinta iz odjeće. Od ova tri proizvoda, aceton sadrži vrlo jake kemikalije, pa izbjegavajte ga koristiti na osjetljivim tkaninama. Iako su ove metode su vrlo učinkovite, ako iz nekog razloga oni ne uspijevaju pokazati željeni rezultat, uzimajući krpu pere u veš preporučeno.

No comments:

Post a Comment