Saturday 26 May 2012

Sadnja tulipani

Tulipani ...Crvena, narančasta, žuta, roza ...Nježno lepršav u povjetarac. Transformacija mjesto u nešto samo kratko od raja. Zašto ne probati svoju ruku na sadnju tulipani ovog proljeća? To je prilično jednostavan sadnje tulipani u proljeće ako se zna trikove da ga i priprema unaprijed. Slijedite ove naputke i ni u kojem trenutku ćete biti vlasnik savršen lala vrt.
Odabir lukovice tulipana
Prva stvar koju treba učiniti kada počinje biljka tulipani je imati na umu vrsti žarulje koju kupuju. Odaberite lukovice koje su zdrave i nema modrice ili posjekotine na njih. To će imati bolje šanse da raste. Uvijek ići u za lukovice koje su velike. Manja žarulja može dovesti do frailer biljaka, od kojih će mnoge biti previše slab da bi preživjeli. Veće lukovice će rasti postati veći cvijeće. Nakon kupnje žarulje je uvijek najbolje da ih biljka odmah. Ali ako se to ne može biti učinjeno a zatim ih spremiti ispravno u temperaturama između 50-60 stupnjeva celzijusa. Oni bi trebali biti pohranjeni na hladnom tamnom i suhom mjestu, dalje od izravnog sunčevog svjetla.
Savršeno mjesto i tla
Uvijek biljka tulipani u mjestu koje dobiva više od 6 sati od izravnog sunčevog svjetla. Žarulje potrebna suncu da raste dobro. Sandy tlo je najbolji vrsta tla koje se mogu koristiti za uspješan tih žarulja. Nemojte ih biljka u vlažan područjima ili područjima koja su mokri curi u njima. Izbjegavajte sadnju bilo koje druge biljke jednom lukovice su posađeni zbog kopanja oko njih može uznemiriti postavljanje. Nikada nemojte pretrpati žarulje sadnjom previše odjednom. Sadnja ih u grupi od 6 je idealan. Pročitajte više o tome kada biljka tulipani.
Kako da se biljka tulipani, iskopati rupu koja je 8-12 cm duboko. To bi trebalo biti dovoljno za 6-12 žarulje. Lukovice rasti najbolje kad su se u grozdovima. Dakle, spot bi trebao držati oko 6-12 žarulje. Ako je i dalje konfuzno, idu s teorijom da dubina otvora treba biti tri puta duljina žarulje. , Prostor između svake točke treba biti najmanje 3-4 inča. ; Mjesto lukovice bočno, tako da ne dovodi do bilo zabune o tome što je strani koja ide prema gore, a što je onaj koji ide dolje. Ako su postavljene na njihove strane, oni sami ispraviti na svoje vlastite. , Pobrinite se da svaka hrpa je smješten točno na istoj dubini kao i drugima, tako da sve cvijeće cvatu u isto vrijeme. ; Nakon sadnje lukovice tulipana je učinio, voda na licu mjesta i pokriti s tla. The sljedećeg zalijevanja treba samo biti učinjeno nakon što je biljka dobiva lišće. To je zato što, višak zalijevanje može dovesti do truljenja korijena ili postrojenja mogu postati skloni štetnika. , Oko mjesec dana kasnije, sloj malča može biti dodan na tlu. Zagrtati biljke mogu biti izrađene od suhog lišća, stajski gnoj, kompost ili kore kompost. Dodavanje ovaj sloj će spriječiti isušivanje tla i držati tlo cool pomoći rastu. Štoviše, malč spriječava snijeg (ako je zasadio u zimi), da dođe do korijena i zamrzavanje ih. , Nema posebne potrebe dodati gnojiva u tlo jer žarulje već se tretiraju. Međutim, nakon što su flowered a ponekad je prošao, može se liječiti ih mješavinom stajnjaka i komposta. Sada dopustiti žarulje rasti za 14 do 15 tjedna za njih cvatu. ; Pročitajte više na:; Kako se brinuti o tulipani; Tulip Care Tips; Sadnja u saksiji tulipani
U slučaju da jedan želi da biljka tulipani u loncima, jedan je prvi kupiti dobar lonac i neke lukovice. Uvjerite se da je posuda dovoljno duboka, ovisno o potrebi. Ako želite da biljka više žarulja, lonac mora biti dublje. Isto pravilo vrijedi i za sadnju tulipani u zemlji, tj. dubina mora biti 3 puta veći od dužine lukovice. Zapamtite ove posude na hladno i sjenovito područje. Voda ga redovito, jer je tlo u loncu neće sadržavati vlage koliko tlo tlo ne. Stoga je važno da ih vode kako bi se spriječilo biljke iz shriveling i umiranja. Nakon biljke cvatu, dodajte gnojivo u tlo, tako da se dobiva hranjive tvari i dalje napredovati. Ako neki od lukovice umrijeti, nemojte ih rezati off, ali omogućiti im da se osuši i otpasti na svoje vlastite.
Sadnjom tulipana je moguće, ali ga mogu dobiti teško. To je zato što je teško očuvati lukovice. Nakon cvatnje sezona je gotova, probajte i držati biljke u sjenovito područje kao čeznuti kao moguć. Oni uspijevaju najbolje u vrlo hladnim zimama. Ovo će očuvati ostavlja duže, tako da listovi mogu pohraniti potrebne rezerve u lukovice. Nakon što je lišće isušiti, voda žarulje i držati ih se, ali pobrinite se da su dobro zaštićeni od glodavaca koji vole blagdan na njih. Nakon zimske sezone postavlja u opet, može se iskopati ove žarulje te ih presaditi.
Pročitajte više na:; Tulip sadnja - Uzgoj Indoors tulipani, vrste tulipani, životni ciklus tulipani, tulipani su prilično jednostavan za njegu nakon što je u početnoj fazi sadnje. A nagrada ste dobili nakon sadnje tulipana je kao nitko drugi, s tisućama boja punjenje vašeg vrta. Dakle, ima tu članak iskušenju vam dovoljno da biljka tulipani u ovoj godini?

No comments:

Post a Comment