Friday 25 May 2012

Kako očistiti suđe

Za zauzet kućanica, stroj za pranje posuđa je vrlo važan aparat doma što čini život lakšim za nju. Budući da nije moguće da struže sve posljednji zalogaj hrane iz posude prije stavljanja u perilicu, pa male komadiće hrane i prljavštine dobiva pohranjena unutar perilice. Ako se to dogodi tijekom duljeg vremenskog razdoblja, prljavštine i prljavština mogu akumulirati u stroj za pranje posuđa, koji postaje leglo za bakterije. Dakle, to je imperativ da odvojiti malo vremena za čišćenje perilice svakih 2 do 3 mjeseca. Ovdje je vodič kako to čist stroj za pranje posuđa.
Kako očistiti suđe Eksterijer
Vanjski se od kuhinje aparata poput perilica relativno ostaje čist u odnosu na unutrašnjost. Možete koristiti regularna sprej za čišćenje za čišćenje prednje i sa strane perilice. Prvo prskanje nekim kuhinja čistač na površini za pranje posuđa, a zatim ga obrišite čistom krpe ili ručnika. Uvjerite se da ste pročišćavati sve teško doći do pukotine za pranje posuđa i ručke i ručice. Prije stavljanja posuđa i zdjelu iznutra stroj za pranje posuđa, pobrinite se da uklonite sve tragove hrane i ostatke.
Kako očistiti suđe unutarnjih poslova
Unutrašnjost perilice kao pečat, predenje ruke i odvod sklon akumulirati puno krhotina koje treba temeljito očistiti. Prvi korak u čišćenje perilica za uklanjanje stalci iz perilice. Napravite rješenje blagi deterdžent s toplom vodom i pročišćavati te regali s pomoć očistiti četkom ili krpom. Isperite stalci pod tekućom vodom i pustiti da se osuši na zraku. Uronite spužvu u sapunici toplom vodom i očistite unutrašnjost perilice. Pečat koji je oko vrata za pranje posuđa moglo imati rast plijesni, ili kalupa. Jedan vrlo jednostavan način da uklonite je pomoću mješavina jednakih dijelova bjelilo i prašak za pecivo. U kupica, pomiješati jednake dijelove prašak za pecivo s vodom, umočite čistu četku u ovo rješenje i pročišćavati oko pečat. Slično očistiti oko rubova i kuta za pranje posuđa vrata. Pročitajte više o domaćim deterdžent stroj za pranje posuđa.
Sada je sljedeći korak je očistiti predenje ruka za pranje posuđa. Od tih oružja su male rupe na njima, komadići hrane se podnijeti u njima dovodi do začepljenja što ometa pravilan rad za pranje posuđa. Koristite olovku ili čačkalica za brisanje iz prljavštine ili čestice hrane zaglavi u tim rupama. Izbjegavajte korištenje bilo koje oštrim metalnim predmetom jer bi to moglo grebanje površine tih vrti oružja. Nosite gumene rukavice da se sve prljavštine i krhotine koje su se nakupile unutar odvoda, koji se nalazi na dnu perilice. Očistite sve oko drenažu kako bi bili sigurni da nema hard komade hrane su prisutne koji mogu začepiti odvod.
Nakon što ste čistili sve dijelove za pranje posuđa je vrijeme da ga dezodorirati. Sve što akumulirane čestice hrane i prljavštine može dati off vrlo ptica miris iz perilice. Postoji niz načina na koje možete ukloniti neugodan miris iz perilice. Napunite sapun dozator za pranje posuđa sa limunskom kiselinom poput limuna ili limeta sok i pokrenite ga kroz cijeli ciklus. Također možete napuniti perilicu čaša sa sintetičkim octa i pokrenuti praznu perilicu za puni ciklus. To ne samo da pomaže ukloniti miris, ali također eliminira nakupine minerala, kao i mrlje.
Najbolji način za održavanje sudopera ili za taj tvar svaki kućanski aparat je da se očisti što je češće moguće. Pročitajte vlasnički priručnik za pranje posuđa kako bi bili sigurni da li se koristi na pravi način. Nemojte preopteretiti stroj za pranje posuđa s previše pribor i koristiti samo one deterdženata ili tekućina za čišćenje koja su pogodna za to. Sada kada znate kako očistiti perilicu, plan dvomjesečnik za čišćenje raspored kako bi se produljiti vijek trajanja vašeg posuđa.

No comments:

Post a Comment