Monday 7 May 2012

Krušno drvo

The krušno drvo je porijeklom iz Malajskog poluotoka i zapadnog Pacifičkog otočja, te je vrste cvjetnice i rodnih stabala duda u obitelji, Moraceae. To je sada propagira i uzgaja se u tropskim krajevima svijeta gdje je postao sortirano hrane, kao što je visoko na nutritivni vrijednosti. The krušno drvo znanstveni naziv Artocarpus Altilis. Jedan od zanimljivih krušno drvo činjenice uključuje svojoj povijesti, osporena ipak, o načinu na koji je proširila diljem svijeta, od njegova rodnog kraja. Neki ga pripisuju William Bligh, zapovjednik poručnik na HMS Bounty koji je u kasnom 18. stoljeću uveden kao jeftini, high-energy hranu za britanske robova na Karibima, dok neki kažu da je kapetan James Cook koji je doveo do Karibima. Pa, pogodite tko je to ikada učinio, nije fini posao, jer je to drvo i njegove plodove, sirovi i kuhani, je visoko na vitalnim mineralima. Pročitajte više o prehrani krušno.
Krušno drvo Identifikacija, a krušno drvo je brz uzgajivač, dosegnuvši gotovo do 85 do 90 stopa u visinu. Njegova proširila je širok čuvanje prtljažniku čiste i glatke. Ima mnogo bočnih grana što je dodatno granaju s bočnim lišće-bearing grančice. The krušno je neobičnog oblika listova, oni su više ili manje duboko izrezati na 5 do 10 istaknuo režnjeva (duge i blago ovate) na debelom žute boje peteljkama. Listovi su sjajni na vrhu i imaju tvrd dlaka na donjoj strani. Stablo nosi mnoštvo sitnih cvjetova, žena i muškaraca. Spoj se obično krušno duguljast, cilindrični, zaobljene ili kruškolik. Plod su uglavnom imati u nakupine od 2 ili 3 na grani savjete.
Uzgoj krušno stabala; Uzgoj krušno stabala ovisi o različitim izabrali, nositelja ili bez sjemena. The seeded raznolikost se uzgaja iz sjemena krušno drvo, i sije svježe prije nego što oni gube održivost klijati. The bez sjemena sorte se uzgajaju za presađivanje brojne odojak koji se prirodno proljeće iz korijena. Odojak također mogu biti inducirane otvaranjem korijen i izlažu se na prirodnim klimatskim uvjetima. Reznice se također može koristiti da propagira krušno. Krušno scions kalemljene ili propupao na sadnice divlje jackfruit stabala također pokazao se vrlo uspješnim. Pročitajte više na cijepljenje voćaka.
The krušno je prilagođen širokom rasponu zemljišta, to uglavnom ovisi o tome koji tropskim mjestu se sadi. A krušno je narasla uspješno u dubokoj, plodnoj, dobro drenirani tlu, pješčana koralja tla, u uzgoju slatkovodne močvare, pa čak i sol tolerantni tlima previše. Postoji više od 300 sorti dostupne i svaki je prilagođen za različite vrste tla sastava.
Krušno drvo Care, a krušno je tropsko stablo, stoga zahtijeva temperature u rasponu između 60 ° do 100 ° F, kako bi voće dobro. The krušno ne zahtijevaju opsežna skrb. Voda kao po climatic potrebe, i to hraniti sa standardnom mješavinom dušik, fosfor i kalij karbonat (kalij), sezonski. Hrane za životinje može biti povećan kada stablo dosegne svoj ležaj dobi. Uz dobru njegu stabla, on će imati ploda u dobi od 3 do 5, i biti produktivni za dobar 40 do 50 godina. Rezidba nije važno, ali kao što je gusto foliated stablo, križ rezidba njegove grane će omogućiti bolji zrak i svjetlo pokreta.
Breadfruits treba bere po dospijeću što je označeno pojavom malih kapi lateks na površini. Vaše stablo krušno može proizvesti prinos od 50 do 100 plodova godišnje, sada je puno prehrane na vaše ruke!

No comments:

Post a Comment