Saturday 26 May 2012

Koristi mažuran

Popularni biljka na Mediteranu i bliskoistočne kuhinje, majoran je višegodišnja biljka, botanički poznat kao Origanum Majorana. Visok nivo antioksidansa u kombinaciji sa svojim slatkim, okus borovih make ove biljke apsolutni moraju imati u kuhinji. No, tu su više mažurana koristi nego samo ga koristi za kuhanje.
Mažuran
Mažuran je višegodišnja zimzelena grm. To je nisko ležeći, oko 30-70 cm u visinu sa svijetlim zeleno, ovalno lišće koje imaju bor kao citrusy miris. Ljeti sitnim bijelim, roza ili ljubičasto cvijeće su proizvedene. Postoje u osnovi tri tipa majoran:; Slatki mažuran, botanički poznat kao Origanum Majorana, Wild mažuran, botanički poznat kao Origanum vulgare, Pot mažuran, botanički poznat kao Origanum onites; Mažuranića koristi
Mažuran biljka se koristi za kulinarski, ljekovito, pa čak i simboličke svrhe. Popularna biljka koristi starih Grka i Rimljana, koristi se u današnje vrijeme za nutritivno bogat kao konzervativna i rejuvenatory vrijednosti. Svi dijelovi biljke, osim što su korijeni se koriste, a cvjetnice glave, listovi i sjeme.
Što je mažurana koristi se u kuhanju: To je uglavnom slatkog mažurana koristi za kuhanje svrhe. Listovi se mogu koristiti svježe ili sušene, sa svježim, kao i sušene imaju malo drugačiji okus koncentracija. Osim za slastice, mažuran listovi i cvjetovi koriste se za okus jela. Ona radi posebno dobro s mesom i ribom hrane, jer to biljka može okus im bez neodoljiv okus mesa. Oni mogu biti dodan u povrće tijekom kuhanja. Svježe aromatično lišće može se dodati kao ukras u salate, variva, juhe i mesa nadjev.
Što mažuran se koristi za:? Mažuranića ima iskašljavanje i restorativne svojstva. Kao izvrstan ekspektorans, parna inhalacija sa svježim mažuranom lišća može pomoći jasan sluz iz pluća i liječenje upale grla. Grgljanje s toplom vodom seeped sa svježim listovima također može pomoći ubrzati lijek za kos i upaljene desni. Uporaba mažuran čaj je preporučio home pravni lijek za bronhitis i sinus.
To pomagala u probavu ne ne stimulira apetit, ali pružaju olakšanje od plina, nadutost i grčevi u trbuhu. Budući da je stimulans radi kao tonik za pomoć jednom prevlada osjećaj umora. Listovi i cvjetovi se koriste za izdvajanje eteričnih ulja. Budući da je analgetik i antiseptik, eterično ulje mažurana koristi se za liječenje modrice i posjekotine. Ulje se također koristi u širokom rasponu proizvoda za njegu kože, kao što su krema i losiona, tijelo pere i sapun barova.
Kako koristiti majorana: Korištenje mažuran je jednostavno. Svježi listovi mogu se slomiti rukom ili sjeckani i dodao za razne jela. Osušeni listovi se također može koristiti na isti način. Za izradu biljni čaj ili za inhalaciju svrhe, curiti ostavlja u vruću vodu. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja mažurana u kremu ili tijelo oprati.
Ako ste željela znati kako rastu i koristiti mažuran, možete koristiti svježeg lišća ili kuće pohranjene one, to je jednostavno. Jedan može početi mažuran s sjemena, meko drvo reznice, kao i podjela root lopti u proljeće. Pripremite tlo održavanje pH između 6,5 i 7,5. Tlo treba biti pomiješana s organskim kompost i mora biti dobro iscrpljujuće. im rastu bilo u punom suncu ili u hladu djelomična. S lišćem pravo na dohvat ruke uživati ​​u svim mažurana koristi.

No comments:

Post a Comment